BioViz fra Pearl Izumi - for bedre synlighet

Syklister ønsker å bli sett i god tid og på sikker avstand. I mørketiden bruker vi lys på sykkelen, men disse kan være av svært varierende styrke og kvalitet. Med tanke på bilenes relative hastighet, bremselengde samt forstyrrende elementer i trafikken, har Pearl Izumi forsket på hvor lang avstand syklisten bør være synlig, for at bilistene skal kunne reagere i god tid.

 

pi-biobevegelse-600

Bio-bevegelse

Bio-bevegelse handler om hjernens evne til gjenkjenning ut fra mønstre i bevegelse, og spesielt når det er relatert til menneskelig bevegelse. Ved å plassere høykvalitets reflekterende markører strategisk, arbeider punktene sammen for å identifisere deg som et menneske på en sykkel.

pi-bioviz-farger-700

BioViz farger

Fluoriserende farger, som f.eks Screaming Yellow, konverterer faktisk usynlig UV-lys inn området for synlig lys. Vanlige farger reflekterer maksimalt 90% av lyset mens fluoriserende farger reflekteres 200-300%. Den fluoriserende glød på klær med BioViz farger, oppfattes på fem ganger lenger avstand sammenlignet med vanlige sykkelklær.

pi-reaksjonslengde-700

Avstanden en bilist trenger for å reagere sikkert

Tidligere eksisterte det ingen synlighetstandarder for syklister, så Pearl Izumi la noen forutsetninger og gjorde litt hoderegning. De fastsatte minimumavstand for synlighet til 100 meter, basert på den raskeste tillatte hastighet en bilist vanligvis møter en syklist på veien, for å ha god nok tid for å manøvrere unna. Deretter testet de sykkelklærne under realistiske forhold.

bioviz_320x1080

BioViz og sikker vinterbekledning er i fokus hos BoA Sykler.

> Gå til SELECT-serien            > Gå til ELITE-serien            > Gå til P.R.O.-serien

 

 

 

 

DEL MED VENNER
Posted in Nyheter.