0 0,-

Du har ingen produkter i handlekurven.

Verdt å huske på
når man skal velge barnesykkel

Alle foreldre ønsker det samme for barna sine: en sykkel som gir trygghet og komfort, og som er pålitelig og enkel å bruke, uten at det koster skjorta. Barnas første sykkelopplevelse skal bli like minneverdig som din, og derfor stilles det like strenge krav til alle barnesykler som bærer Trek-navnet som til alle andre Trek-produkter. Til sjuende og sist er det å få barnet ditt på en gjennomtenkt, velutformet maskin mer økonomisk for deg i lengden, det blir enklere å lære å sykle, og det er morsommere for barnet ditt fra dag én.

 

 

 

Sykler er ikke leketøy

Det er kanskje selvsagt, men en sykkel er ikke et leketøy. Prisene hos store varehus virker kanskje besnærende, men syklene du får der er ofte dårlig designet, og ofte ikke montert av sertifiserte mekanikere. En sykkel som kan virke «fin» eller «kul» der den står ved siden av tannpasta og tannbørster, kan av kvalitetsmessige grunner ofte ikke selges igjen eller gå i arv til lillebror/-søster, og er derfor en dårlig investering. Trek-sykler utformes og konstrueres av folk som bryr seg om syklene og syklistene. En god tommelfingerregel er å ikke kjøpe sykkel der du kjøper frokostblanding.

Hva er «Dialed Fit»?

Mange av oss her hos Trek er også foreldre. Vi skjønner – du vil ikke kjøpe ny sykkel hvert år. Derfor fant vi på det vi kaller Dialed Fit. Det er sykler med sete, holker, styre, pedaler, bremsehendler og krank som er designet for sykkelens tiltenkte alderstrinn. Noen av Treks barnesykler har en justerbar krank som tilpasses et barns voksende bein, noe som forlenger sykkelens levealder.

Hvilken størrelse skal mitt barn ha på sykkelen sin?

Barnesykler har hjulstørrelser fra 12–26″. For enkelhetens skyld kan du tenke på ditt barns alder når du skal finne riktig hjulstørrelse. Retningslinjene under er generelle, men er nyttige for å finne ut hvor du skal begynne.

Barnesykler er optimalisert rundt disse hjulstørrelsene med tanke på passform og ytelsesnivå. Når hjulstørrelsen øker, passer også sykkelen bedre til eldre barns ferdighetsnivå og forskjellige foretrukne bruksområder. Trek har en rå balansesykkel til de aller minste, men blant modellene med større hjul finner du sykler optimalisert for landevei, terreng eller by.

Utover hjulstørrelse bør faktorene som påvirker din avgjørelse være farge/stil, mulighet for støttehjul, bremsetype, gir og kategori.

 

 

 

Hva er en balansesykkel?

Balansesykler har blitt populære de siste årene, da foreldre har innsett at det er balanse, og ikke tråkking, som er det viktigste når man skal sykle, og som derfor bør være utgangspunktet for sykkelopplæringen. Slike sykler gjør at små barn kan skyve seg fremover med føttene, og så plassere dem på fastmonterte plattformer for å trille og øve opp balansen. Tenk på det som en blanding mellom en sparkesykkel og en tråsykkel. Treks Kickster er det beste alternativet for de yngste, og å lære dem å balansere tidlig gjør overgangen til en sykkel med pedaler mye enklere.

Hva med støttehjul?

Du lærte sikkert å sykle på en sykkel med støttehjul. Det gjorde nok de fleste profesjonelle syklister også. Støttehjul er en flott måte å gjøre unger bekvemme med sykkelen på, og få dem hekta på den frihetsfølelsen som bare en sykkel kan gi. Vi har avtakbare støttehjul på alle våre 12″ og 16″ barnemodeller, og disse alternativene er ideelle for barn som er for store for balansesykkel eller bare trenger litt mer tid til å bli venn med sykkelen.

Husk det når du lærer barna å sykle, at balanse er viktigere å fokusere på enn tråkking. Så snart barnet ditt er bekvemt med tanken på å ta av støttehjulene, bør de fjernes.

Hvorfor finnes de forskjellige bremser på barnesykler?

De fleste sykler som er designet for de minste har et enkelt bremsesystem der man bare tråkker bakover for å bremse. Dette systemet kalles pedalbrems. Det er rett og slett enklere for de yngste å bruke beina til både å tråkke og bremse, slik at de kan konsentrere seg om viktigere ferdigheter som balanse når de lærer seg å sykle.

Akkurat som med støttehjul er pedalbrems bare best for barna som trenger det for å føle seg trygge på sykkelen. Håndbremser som er designet med tanke på størrelsen og rekkevidden til et barns hånd er enkle å bruke, og mye mer effektive i alle situasjoner. Dette betyr at håndbremser er det tryggeste valget for barn som er i stand til å bruke dem. Barn som er store nok for en sykkel med 20″ hjul er stort sett gamle nok til å bruke dem på en god måte, så vi introduserer håndbremser ved denne hjulstørrelsen.

Når barnet ditt blir eldre og begynner å sykle fortere, kan det være lurt å vurdere en modell med skivebremser. Skivebremser gir mer bremsekraft enn vanlige felgbremser, og er mye mer effektive når været er dårlig. Fra og med 24″ hjulstørrelse fås barneutgavene av Neko, Dual Sport, Superfly, Farley og Fuel EX med skivebremser. De dedikerte terrengmodellene har hydrauliske skivebremser, som gir enda mer bremsekraft og mulighet for variasjon i bremseintensitet.

 

 

 

Bør barnesykkelen ha gir?

Gir er kjempebra. Gir gjør en sykkel betraktelig mer allsidig, og gjør at barn ikke blir så fort slitne, slik at de kan bli med på lengre sykkelturer med familien. Som med håndbremser er det fordelaktig med noen gir for barn som er i stand til å bruke dem. Trek bestemmer utvekslingen basert på barns alder og antatte styrke, noe som betyr at girene er optimalisert etter vekt og ytelse for hver barnesykkelstørrelse.

Trek introduserer gir ved 20″ hjulstørrelse på modeller som er designet for barn som allerede har utviklet solide sykkelferdigheter. Blant dem finner vi familiene Precaliber og Superfly.

Hvor mange gir ditt barn trenger, kommer an på hvordan barnet ditt skal sykle. Lengre turer i variert terreng krever gjerne et større utvalg gir. Unge som til utforske terrengsykling eller litt seriøs landeveissykling trenger flere gir enn en som primært skal trille rundt i nabolaget med vennene sine.

Trenger barnet mitt en terrengsykkel? Er han/hun klar for en ekte landeveissykkel?

Til sist når du skal velge sykkel til barnet ditt, må du vurdere kategori. Sykler deles generelt inn i kategoriene terreng, landevei og hybrid. På syklene med små hjul kommer barna sannsynligvis til å sykle over korte avstander i nabolaget, og kan derfor ha god nytte av noe à la en bysykkel som ikke har masse unødvendige komponenter.

 

 

 

Trenger jeg noe mer?

Husk at det skal mer enn bare en sykkel til for at barnet ditt skal få en trygg og morsom sykkelopplevelse.

En behagelig hjelm som passer godt er en absolutt nødvendighet. Sørg for at barnet ditt alltid har på seg hjelm når han/hun sykler. En lykt som Bontrager Flare R, som er den første baklykten som er laget for å gjøre syklisten synlig til alle døgnets tider, er et sikkerhetstilbehør som er like viktig som hjelmen.

For å holde hjulene i gang kan en pumpe og et par ekstra slanger være greit å ha liggende. Barnet ditt vil kanskje ha tilbehør som bjelle eller horn. Når de begynner å sykle lenger, kan du begynne å vurdere sykkelspesifikk bekledning, hansker og et dedikert sett pedaler og sko.

Husk at den viktigste bestanddelen for at barnet ditt skal ha det gøy på sykkelen, er deg. En støttende og tålmodig lærer er den viktigste ingrediensen når man skal skape en opplevelse som gir barnet en livslang sykkellidenskap.

Se våre barnehjelmer