Trek Utvidet Garanti

Kjøpsloven regulerer reklamasjonsrett på sykkel til 5 år på ramme, og 2 år på utstyr. Trek utvider garanti på ramme til livstid, på første eier. For at dette skal gjelde, kreves det dokumentasjon på at du er første eier av sykkelen.

 

Trek-ramme

 

Erstatningsramme er en tilsvarende kvalitet, med utseende og farge fra gjeldende års produksjon. Det betyr at man ikke kan velge farge på erstatningsramme. Er dimensjoner på utstyr ukurant i forhold til den defekte rammen, må man selv bekoste dette, eksempelvis kranklager, setepinne og styrelager.

 

 

Vi må presisere forskjellen mellom reklamasjon ved defekt utstyr og reklamasjon når det gjelder manglende vedlikehold og slitasje. Denne forskjellen er godt beskrevet i din Trek garantibok/brukermanual. Det er svært VIKTIG å lese den nøye.

 

Viktig å vite ved reklamasjon:

Sykler for asfaltbruk 
Her tilhører alle racersyklene, de letteste hybrider og spesialsykler som de sammenleggbare, samt tandemsykler. Barnesykler med 20" hjul og mindre hører også inn under denne kategorien.

Sykler for asfalt, grusveier og fine skogsbilveier
Her tilhører kategoriene hybrider med dempere, terrengsykler i priskategori under kr 6000,-.

Sykler for terrengbruk
Sykler med dekktype i 26" og 29" og dekkbredde mellom 1.90 - 2.35. Demper er sterkt å anbefale til all sykling utenfor vei. Uten demper påfører man både rytter og sykkel unødvendig belastning, noe som igjen går ut over sikkerheten. Priskategorien her bør være over kr 6000,- hvis vekt/styrke/egenskaper skal være ivaretatt.

Innenfor terrengsykkel er det viktig å velge riktig kategori:

Cross country 
Sykkel for allsidig bruk. Eksempelvis turritt som Birkebeinerrittet.

Freeride
For de med en forkjærlighet for tekniske utfordringer, særlig nedover.

Dirt
For dem som liker luftige svev, trapper og stunts.

Downhill
Sykkel med stor styrke og egenskaper kun for utforsykling. Tung og uegnet til all annen bruk.

DEL MED VENNER