Dra sydover – med sykkelen

Vi har samlet litt tips og triks for deg som skal sydover med sykkelen din.

Dra sydover – med sykkelen

Vi har samlet litt tips og triks for deg som skal sydover med sykkelen din.

Forberedelse

Pakking

Tur

Forberedelse – hva trenger man?

Flyturen er booket, hotellet er klart og reisen nærmer seg… så hva er lurt å tenke på på forhånd?

  1. 1. Ha sykkelen i orden!

    Lite er mer frustrerende enn å bruke dyrebare dager på å finne en lokal sykkelbutikk i utlandet for å ordne et problem, eller å ha et kjedet som glipper i bakkene. Derfor er det lurt å sjekke over sykkelen før avreise. Dette kan innebære blant annet å se over bremseklosser, slitasje på drivverk og dekk. Bestill gjerne en verkstedstime hos oss direkte fra nettsiden!

  2. 2. Personlig utstyr

    En sykkelbukse har en gitt levetid før paddingen ikke gir den same effekten som da den var ny. Dette gjelder også hjelm, som blir påvirket av UV-lys fra solen og fuktighet. En vindvest eller jakke er også gull verdt når man skal begynne på utforkjøringen etter en tung bakke, og trøyen er våt av svette. Sittekrem kan også være lurt å bruke på lange turer.

  3. 3. Sykkelutstyr

    Noen ting er alltid lurt å ha på lommen, som for eksempel en ekstra slange, dekkspake, en liten pumpe eller CO2-patroner og et umbrakosett. Lys er også lurt å ha, både foran og bak, i tillegg til en liten flaske med olje.


Pakking – hvordan?

Reisedagen er rett rundt hjørnet, og sykkelen skal pakkes ned. Selve flyreisen er det mest kritiske for sykkelen, og her kan mye gå galt under bagasjehåndteringen. Det finnes mange forskjellige typer sykkelkofferter, og disse sendes som regel som spesialbagasje. Dette må ofte bestilles i forveien med de fleste flyselskaper.

Under pakkingen anbefaler vi å plassere myke poser med sykkeltøy eller lignende over sykkelrammen hvor den er utsatt for skade. Dette gjelder spesielt baktriangelet og foran ved gaffelen, men kommer litt an på sykkelkofferten. Har du skivebremser bør du sette inn noe mellom klossene for at ikke stemplene ikke skal presses ut hvis bremsene blir trykket inn under transport.

Vår favoritt Thule XT Pro med stativ.

Les mer om pakking av sykkel her:


Endelig tur – hva er lurt å tenke på?

Du har landet, sykkelen står klar og den første turen står på agendaen…
Tre ord er viktig å tenke på under sykling i sydlige strøk: Hydrering, hydrering og hydrering! Får du ikke i deg nok væske, blir du dehydrert og du kan føle deg svimmel, utmattet, kvalm, få kramper og så videre. Vi anbefaler å bruke SIS GO Hydrotabletter i drikkeflaskene, som inneholder elektrolytter som hjelper deg å opprettholde væskebalansen i kroppen.

For energi kan du bruke energibarer eller gels. Energibarer kommer i mange smaker, og gir en mer mettende følelse. Gels metter ikke på samme måte, men blir tatt opp hurtigere i kroppen.

Les mer om hydrering under trening her: