Ta vårpussen om høsten

verksted-detalje-600

Hvis du ikke bruker sykkelen om vinteren, anbefaler vårt verksted at du tar "den store vårpussen" om høsten, dvs før du setter sykkelen i boden. Ikke vent til våren! Da unngår du rust, fastgrodde komponenter og lagre.

Vårt verksted anbefaler:

FULL SERVICE fra kr 1500,-

Deler som må skiftes kommer i tillegg!

Høst- og vintersykling stiller større krav til vedlikehold!

Fuktighet og vekselvirkningen mellom varme og kulde (inne/ute) skaper kondens. Kondens oppstår i sykkelramme, hjul, styre, styrestem og metallkomponenter. Fuktighet og kondens blandet med salt og veiskit, kan være sykkelens værste fiende over tid.

Skit, veistøv og salt vaskes enkelt vekk med sykkelskånsom såpevann. Men får dette lov å sette seg og herde på sykkelen, vil det skade og svekke lakk på ramme, metall, plast og karbon - og materialene vil før eller siden korrodere og miste sin styrke.

Drivverk:  Kjede, kassett, krankgir, for- og bakskifter (derailleur) er konstant utsatt for veiskit, uansett vær. Jo mer seig inntørket olje som fester seg på kjede og tannhjul, desto mer tiltrekker det ny skit. I tillegg til slitasjen, vil skittent drivverk og wirestrømper gjøre giring tyngre, og i ekstreme tilfeller hindre giringen helt.

For konkurransesyklisten:  Forskjellen i friksjon mellom skittent og rent drivverk er 8–12 watt, alt etter tilstanden. Dvs at du må yte 8–12 watt mer for å holde samme fart!

 


Vask og rengjøring

Regelmessig vask og rengjøring og bruk av sykkelvennlige rengjøringsprodukter, kan være med til å ta beskytte sykkelen gjennom mange år. Vi har valgt å forhandle gjennomtestede vedlikeholdsprodukter fra Muc-Off og Joe’s, som vi mener er de beste på markedet.

Daglig rengjøring i høst- og vinterperioden av sykkel som brukes til jobb eller til trening, er absolutt å anbefale. Daglig rengjøring forlenger sykkelens levetid, og sikrer optimal funksjon av gir og bremser. Og du vil kunne glede deg over turene uten unødvendig irritasjon.

Beskyttelse

Etter vask og rengjøring tørkes vann og fuktighet bort med en ren og myk klut. Beskytt lakk, ramme, hjul og komponenter på sykkelen med gjennomtestede produkter fra Muc-Off og Joe’s.

Smøring

Når sykkelen er vasket og tørket er det tid for smøring av alle bevegelige deler. Viktigst er drivverket med kjede og for- og bakskifter. Som en del av det månedlige vedlikehold, kan det også være nyttig å gi gir/bremsehendler en lett oppsmøring. Her er et utvalg av gjennomtestede smøringsprodukter for vått føre fra Muc-Off og Joe’s:

DEL MED VENNER
Posted in Nyheter.