Trek Procaliber

Reglene har endret seg

I terrengsyklingens storhetstid overgikk Procaliber alle andre XC-sykler. Nå er den tilbake igjen for å regjere i terrenget og redefinerer begrepet "hardtail". Procalibers IsoSpeed-frikobling byr på kompromissløs XC-ytelse, effektivitet og en utrolig god følelse på sykkelen. Det er den raskeste, smidigste og smarteste frontdemperen på stien.

Trek Procaliber 9.9 SL Race Shop Ltd

(Klikk for større bilde)

Spesifikasjoner

ISOSPEED-FRIKOBLING  Silkemykt betyr raskt. Treks nyskapende frikobling øker den vertikale smidigheten uten å ofre effektivitet. Du kan sykle raskere, lenger og med mer styrke.

BOOST148/110  Bredere 148 mm bak- og 110 mm fornav på 29ere gir kraftigere, stivere hjul og gjør at man kan ha bredere dekk, kortere kjedestag og har flere drevmuligheter.

G2: 29ER MED BEDRE MANØVRERINGSEVNE  Avansert rammegeometri og en gaffel med tilpasset offset gir deg presis manøvrering i lave hastigheter uten at det går på bekostning av stabiliteten i høye hastigheter.

SMART HJULSTØRRELSE  Hjulstørrelsen har noe å si. Vi setter den rette hjulstørrelsen på den rette rammen: 27,5" på 15,5"-rammer, 29er på 17.5" og oppover.

RAMME  OCLV Mountain Carbon, IsoSpeed, konisk E2-styrerør, MicroTruss, innvendig Control Freak-kabelføring, balansert post mount-brems, PF92, Boost148 & G2-geometri på 29ere

DEMPERGAFFEL  Fox Factory 32 Float, Step Cast, toposisjons FIT4-demper med fjernkontroll, konisk E2-kronerør, Kashima Coat, Boost110, G2-geometri m/51 mm offset på 29ere, 100 mm vandring

 

HJUL  DT Swiss XMC1200 karbon, slangeløs-felgbånd og -ventiler, Boost110 foran, Boost148 bak

DRIVVERK  SRAM XX1 Eagle, 12-delt

KOMPONENTER  Bontrager XXX

VEKT  8.8 kg

Trek Procaliber video

 

Procaliber i bruk

Bo Andre Namtvedt fra Team BoA sikret seg 2. plass i Birkebeinerrittet 2016 med Trek Procaliber 9.9 SL.
Her er bilder av Bo Andres Procaliber før vask (klikk for større bilde).

Birken16-BoAndre-1200

Procaliber-DSC_3612

Procaliber-DSC_3618

Procaliber-DSC_3619

 

Procaliber teknologien

Procaliber-_isospeed_decoupler

IsoSpeed-frikobling

Treks nyskapende frikobling gjør at seterøret kan rotere uavhengig av overgangen mellom overrør og setestag, noe som øker den vertikale smidigheten uten at det går på bekostning av tråkkeffektiviteten. Les mer om IsoSpeed

Boost148/110

TopFuel-Boost148_110

Bredere endestykker (110 mm foran, 148 mm bak) gir deg stivheten til et 27,5"-hjul med alle fordelene til et 29"-hjul, og Boost148 bak gjør at du kan bruke bredere dekk og større krankdrev uten at det påvirker q-faktoren og effektiviteten i tråkket.

Post mount-bremser

Procaliber-balanced_post_mount_brake

Bremsekaliperen er en strukturell del av rammen, plassert mellom kjedestaget og setestaget. Den bidrar til at vekten reduseres ved at behovet for en avstiver til kjedestaget/setestaget reduseres.

Smart hjulstørrelse

Procaliber-wheel_sizeDen rette hjul- og rammestørrelse gir deg den perfekte kombinasjonen av reaksjonsevne og kontroll.

Fjerninnstilt lockout

TopFuel-Remote_lockout_mountain

Med styremonterte hendler kan du låse dempegaffelen underveis mens terrenget skifter.

Konisk E2-styrerør

TopFuel-e2_tapered_head_tube

E2 er en videreutvikling av det tradisjonelle 1-1/8"-styrelageret til et system med konisk styrerør, gaffel og styrelager. E2 smalner fra et styrelager på 1,5" nede til 1-1/8" oppe, slik at du får mer materiale der det betyr mest. Dette gir en sterkere og lettere ramme med større presisjon.

Control Freak kabelføring

TopFuel-Control_freak
Det letteste, mest allsidige og stiligste kabelhåndteringssystemet tillater at hvilken som helst kombinasjon av vaiere og bremse-, lockout- og senkepinneslanger trekkes gjennom rammen, noe som gir et rent utseende og mange valgmuligheter.

G2-geometri

Procaliber-g2_geometry_mountainAvansert rammegeometri og en gaffel med tilpasset avstand gir våre 29ere presis manøvrering i lave hastigheter uten at det går på bekostning av stabiliteten i høye hastigheter. Det kallers G2-geometri, og det er grunnen til at Treks 29ere har bedre egenskaper enn noen andres.

MicroTruss

TopFuel-MicrotrussMicroTruss-vaierførere er innebygd direkte i rammen – lettere og ryddigere ekstern vaierføring finnes ikke.

Di2 kompatibel drivverk

TopFuel-di2_electronic_drivetrain_compatible

Rammen er tilrettelagt for Shimano Di2-ledningsføring og har mulighet for batteriplassering på styret.

OCLV Mountain-karbon

TopFuel-Oclv_mountain_carbon

OCLV Mountain Carbon er Treks spesialkarbonfiber for terrengsykler og er et tøffere karbon, laget med unike materialer og støpeprosedyrer, Treks avanserte ingeniørvitenskap og en høyere testestandard.

Bransjeledende ekspertise

Procaliber-OCLV_Mountain_Carbon

Trek har bransjens mest inngående kunnskap om karbonfiber. Treks karboningeniører og -designere har utviklet nye prosesser, tatt over 52 karbonspesifikke patenter og bygd flere karbonsykler enn noen annen produsent. Ikke rart at Trek karbonterrengsyklene er de beste i verden.

Karbonbeskyttelse

TopFuel-Carbon-Armor

Noen ganger trenger du ekstra beskyttelse. Vi har derfor utviklet et lett og slitesterkt utvendig Carbon Armour polymerskall. Det gir deg forsikring når du vet at underrøret kommer til å få litt juling.

Størrelse og passform

Korrekt tilpassing er viktig for din sykkelopplevelse. Vi har inkludert størrelse og geometri under, men dette er kun ment for sammenligning. For å finne den perfekte sittestillingen, kom innom vår butikk. Der vil en av våre eksperter hjelpe deg med å finne korrekt sykkel og størrelse for ditt individuelle behov.

Procaliber-Geometry_Hardtail

Procaliber-geometri

OBS! Alle mål er i centimeter, med mindre det står noe annet.

DEL MED VENNER
Posted in Nyheter.