WSD – Women’s Specific Design

Trek ser på sykkelen din som et helhetlig system. Fra rammegeometri og giring til berøringspunktene som bestemmer passformen og følelsen sykkelen gir deg. Dette er Treks metode for å skape en sykkel for kvinner med perfekt passform - fra grunnen av.
Du vil fort kjenne forskjellen!

Treks oppskrift for å gjøre dine sykkelopplevelser enda bedre, er å lage en sykkel som passer bedre fra utgangspunktet. Vi snakker ikke om en magisk ingrediens – kun om fokus på de detaljene som betyr noe for kvinner: Det riktige sete. Avstand mellom sete og styre. Styrebredde og håndposisjon. Demperhardhet på terrengsykler for kvinner – ikke den gjennomsnittlige mann.

Kvinnegeometri for bedre sykkelopplevelser, rett ut fra butikken. Vei, terreng, sykkelsti eller sykkelfelt - uansett hvor og hvordan du sykler, starter din perfekte sykkel her hos oss.

 

WSD-1080

Det er større forskjell på kvinner og menn enn at denne bare kan utjevnes ved å bytte styrestem. Kvinner har ofte kortere fingre, smalere skuldre, høyeresittende hofteparti og dermed lengre bein i forhold til overkropp, samt lavere vekt. For at våre dametilpassede sykler skal fungere er derfor følgende grep gjort:

Styre og bremser

Kvinner har ofte kortere fingre, derfor er bremsegrepene litt nærmere styret for å gi optimal bremsekraft.

Sittestillingen

Kvinner er oftere noe kortere i overkroppen enn menn. Lengden på styrestem er derfor litt kortere. På grunn av smalere skuldre er også styret litt smalere.

Setet

Kvinner trenger ofte et noe bredere sete enn menn. Det er dessuten litt bedre polstret.

Krankarmene

De er litt kortere enn på tilsvarende herresykler. Kvinner er generelt lavere enn menn, men er ofte proporsjonelt lengre i beina i forhold til overkropp.

DEL MED VENNER